Disney item vd maand oktober

Geplaatst op vrijdag 03 september 2021 @ 20:40 , 83 keer bekeken

Terug van weggeweest en het kan nu heel breed worden van pretpark tot stripalbum en van film tot een karakter en meer! Het eerste item.... Disneyland Anaheim het eerste park van Disney ter wereld!
Het park werd geopend iop 17 juli 1955 in opdracht van Walt disney en zijn broer Roy. Zij richten de The Walt Disney company op die het park nog immer beheerd. Het idee kwam ooit toen Walt met zjn dochters in een park liep en iets wilde maken dat voor ouders en kinderen samen leuk vonden. Hij dacht in eerste instantie aan een klein park met thema gebieden en een boottocht. Het plan zou dan Mickey Mouse Park gaan heten. Hij ging aan de slag en bezocht vele pretparken voor inspiratie. Hierna werd duidelijk dat het veel groter moest worden en dus werd er een locatie gevonden van 65 hectare en 17 miljoen dollar los gepeuterd. De openning bracht nog wel problemen aan he tlicht bv de hittegolf die heerste en er voor zorgde dat de fonteinen droog stonden maar dat mocht de pret niet drukken en het was vanaf dag 1 gewoon een hit. Toen waren er maar 20 attracties, nu zijn het per thema land ongeveer zoveel, een aantal zijn nog immer te bezoeken zoals Peter Pan's flight en Autopia. Helaas liep en loopt Disney Company wel tegen wat dingen aan. Een er van is de ruimte. Hierom werd al in jaren 60/70 stukken land aangekocht bij Orlando, Florida waar een park ontstond waar niet alleen Magic Kingdom kond worden gebouwd maar ook andere parken als MGM studio's, Epcot, Magic Kingdom, diverse waterparken, een uitgaans-straat, maar ook diverse resorts en een enorm sportcomplex van meer dan 30 sporten erom heen zijn gebouwd onder de noemer Disney World.

Themagebieden in Disney Land
In Anaheim vind je dus alleen eigenlijk Disney Magic Kingdom en een stuk uitgaans-gebied. Ze zijn opgedeeld in thema gebieden. Alle thema gebieden komen uit op Main Street met aan de ene kant de rentree en de andere komt uit in het sprookjeskasteel van Doornroosje. Het is een soort van winkelstraat met restaurants.Hier is ook het hart van de parades.
New Orleans square
Deze is alleen nog in Anaheim te bezoeken.  Het is gemaakt na de gelijknamige stad in de 19de eeuw. De grootste attracties zijn Pirates of the carribean en Haunted mansion
Fantasyland
Het verhaal van Peter Pan stond hiervoor model en die attractie vind je dan ook hier maar andere sprookjes zoals It s a small world en Alice in wonderland. 
Mickeys toon town
Hier zijn de gebouwen zo gebouwd dat het lijkt of ze rechtstreeks uit de Donald Duck komen, Dit is echt voor de aller jongsten met de dombo flight en de huizen van Minnie, Mickey en Goofy. HIer is ook een grote speeltuin
Adventure land
Hier waan je je in de tijd dat Indiana JOnes leefde , hier staat ook een ride die over de archeoloog gaat. Tevens is hier een show te zien met stunts uit de films.
Frontierland
Het wilde westen met een rardarstoomboot, die je in het wilde westen brengt met indianen nederzetting, saloons, goudzoekers en meer! Ook is er een show van Country Bears.
Critter Country 
Dit is het land dat is gebaseerd op de bossen van Noord-Amerika. Oa de attracties van Splash Mountain met Broer Konijn en The many adventures of WInnie the Pooh zijn er te vinden. Ook kan je met een bootje de rivier af en ontdek je diverse nederzettingen.
Tomorrowland
Het gebied van de toekomst. Disney was ook altijd naast het tekenen in zijn hoofd bezig met de toekomst hoe die er uit zou zien. 1 ding stond vast we zouden meer in de ruimte gaan reizen en dat thema staat hier dan met met de space mountainf of de familie ride Buzz LIghtyear centraal.
Star wars; Galaxy's Edge
Dit gebied is gemaakt naar de Star Wars-Franchise van disney. Je komt op een fictieve planeet waar je bv de Millennium Falcon smugglers run kunt vinden en je helden uit de star wars films ontmoeten.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Super club voor winnie the pooh fans en die van zijn vriendjes. Veel achtergrond info, vaak een leuke clubhome thema en disneykarakter vd maand op verzoek van de leden.


AmikaDewi starstarstarstarstar

Een leuke clup met superleuke plaatjes van winnie de poeh en zijn vriendjes. Groetjes.......


Meer aanbevelingen